Katarzyna Puzyńska gościem Mediateki

pu1

Dziękujemy za Państwa obecność!

31 marca 2019 w Auli Zagłębiowskiej Mediateki (ul. Kościelna 11) odbyło się wyjątkowe spotkanie autorskie z Katarzyną Puzyńską. Rozmowę z autorką popularnej serii powieści kryminalnych o Lipowie poprowadziła Magdalena Boczkowska. Licznie przybyłym Czytelnikom (niemal 200!) - serdecznie dziękujemy :)

pu2pu3

pu4p1

p2

Katarzyna Puzyńska (ur. 1985)
Z wykształcenia psycholog. Debiutowała doskonale przyjętą powieścią Motylek, która rozpoczyna sagę o policjantach ze wsi Lipowo. Seria ta to nie tylko trzymające w napięciu kryminały, ale także powieści z rozbudowanym wątkiem społecznym i obyczajowym, które porównywane są do kryminałów Agathy Christie czy Camilli Läckberg. Prawa do publikacji powieści Puzyńskiej sprzedano do ponad dwudziestu krajów. Saga o Lipowie ma także doczekać się adaptacji telewizyjnej.

Bibliografia:

saga o Lipowie:
Motylek (2014)
Więcej czerwieni (2014)
Trzydziesta pierwsza (2015)
Z jednym wyjątkiem (2015)
Utopce (2015)
Łaskun (2016)
Dom czwarty (2016)
Czarne narcyzy (2017)
Nora (2018)
NOWOŚĆ - Rodzanice (2019)

inne:
Policjanci. Ulica (2018)

PUZYNSKA plak AM

Z życia filii

Dzień Mamy i nie tylko...

tnp1

Filia nr 17

Jeśli ktoś nie ma jeszcze pomysłu czym obdarować Mamę w dniu jej święta, to może zerknąć do naszej galerii, aby zobaczyć co stworzyli zdolni, młodzi i kreatywni uczestnicy na popołudniowych warsztatach. W trakcie pracy wkładali całe serce w wykonanie upominków dla swoich Mam, aby na koniec móc się pochwalić takimi oto efektami.

Więcej…

Wręczenie nagród "Dla Ciebie Mamo"

dcm1

Filia nr 6

21 maja 2019 w Filii nr 6 - Niwka odbyło się uroczyste wręczenie nagród w konkursie plastycznym "Dla Ciebie Mamo", w którym udział wzięli uczniowie trzech sosnowieckich szkół podstawowych: SP nr 18, SP nr 30 i SP nr 36. Laureaci otrzymali dyplomy i nagrody książkowe.

Więcej…

Na Dzień Mamy

dm1

Filia nr 2

Za kilka dni będziemy obchodzić święto wszystkich mam. Z tej okazji w Filii nr 2 - Rudna IV odbyły się zajęcia, podczas których dzieci z Przedszkola nr 57 wzięły udział w pogadance nt. Dnia Matki oraz wykonały dla swoich mam piękne laurki, które wręczą im 26 maja.

Więcej…

"Niezapominajka" - nie zapomnij o mnie

60981386 553601835044062 7522419706075021312 n

Impreza charytatywna z udziałem Filii nr 15

W niedzielne popołudnie mieszkańcy Sosnowca spotkali się na imprezie charytatywnej "NIEZAPOMNAJKA" zorganizowanej przez Stowarzyszenie "Kocia Becia" przy współpracy Miejskiej Biblioteki Publicznej i innych organizacji pozarządowych działających w mieście.

Więcej…
Joomla templates by Joomlashine